Kako do Tel Aviva


Tel Aviv-Yafo je izraelski grad na obali Sredozemnog mora. Šire područje, koje se proteže dužinom od 14 km obalom Mediterana, obuhvata zasebne opštine sa približno 3,8 miliona stanovnika. Tel Aviv je takođe i deo najvećeg i najnaseljenijeg metropolisa u Izraelu, znanog pod nazivom Gush Dan. Ostali značajniji gradovi područja Gush Dan su: Bat Yam, Holon, Ramat Gan, Givatayim, Bnei Brak, Petah Tikva, Rishon LeZion, Ramat Ha-Sharon i Herzliyya. Tel Aviv iz 1930-ih je najveći muzej moderne arhitekture, poznat kao "Beli grad", koji je od 2003. godine upisan na UNESCO-vu listu svetske baštine. Plaže, barovi, trgovački centri i sekularni život čine ovaj grad zanimljivim turističkim odredištem. Ovaj grad je i glavno kulturno središte države. Prema istraživanjima troškova života, Tel Aviv je u 2008. godini rangiran kao najskuplji grad Bliskog istoka i 14. najskuplji grad na svetu.



Kako doći do Tel Aviva?

AVION     od 335 evra
Direktnu vezu između Beograda i Tel Aviva održava domaća aviokompanija Jat Airways, sredom i nedeljom po najnižoj ceni od 335 evra za povratno putovanje. 

VOZ/AUTOBUS + AVION     od 139 evra
Na relaciji Budimpešta - Tel Aviv leti mađarska niskobudžetna aviokompanija Wizz Air tri puta nedeljno, utorkom, četvrtkom i subotom. Cena povratne karte se kreće od 113 evra sa uračunatim taksama, nadoknadom za izdavanje i ručnim prtljagom. Za čekirani prtljag moraćete izdvojiti još 40 evra. Iz Beograda do Budimpešte ide več mnogo puta spominjani voz Železnica Srbije po ceni od 26 evra za povratnu kartu. Autobusom, malo brže nego vozom, stićićete kompanijom Fudeks po ceni od 30 za mlade, odnosno 40 evra za odrasle putnike. Samim tim, najjeftinija varijanta ovog putovanja će vas izaći 139 evra, sa koferom 179. Sačuvajte planetu, putujte vozom


Pratite moju FACEBOOK stranicu!

Нема коментара:

Постави коментар